Csokiműhely

Low Carb csokis brownie-a büntetlen élvezet

Low Carb csokis brownie

 low_carb_schoko_brownies

 

Tavaly óta nagy népszerűségnek örvend hazánkban is ez a csupa csokis finomság.

A brownie-t nem lehet nem szeretni és nem lehet megunni sem. Azonban ha belekezdtünk egy diétába,akkor sajnos le kell mondanunk róla,mert könnyen tönkre teheti az addig elért eredményeinket.

DE,ezt a brownie-t bátran fogyaszthatja bárki.

Mint már egy korábbi bejegyzésben említettem,a Low Carb diétának  a lényege,hogy lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk,ehhez pedig az eredeti receptben csupán a fehér lisztet és cukrot kell lecserélnünk mandulalisztre és nyírfacukorra.

 

Hozzávalók:

  • 70 g mandulaliszt
  • 55 g vaj
  • 2 db tojás
  • 30 g étcsokoládé
  • 40 g kakaópor
  • 50-100 g nyírfacukor
  • 1/2 tk sütőpor
  • egy kis őrölt vanília

 

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá.

A csokoládét törjük kisebb darabokra és vajjal együtt gőz fölött olvasszuk fel.

A tojássárgáját, a kakaóport, a lisztet, a sütőport ,a cukrot és a vaníliát keverjük össze,majd adjuk hozzá a vajas-csokis keveréket és jól dogozzuk össze.

Végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.

Egy 20 * 20 cm-es brownie formát vagy egy hasonló méretű sütőtálat béleljünk ki sütőpapírral,öntsük bele a tésztát,és 170 C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

A jó brownie titka,hogy inkább egy picit hamarabb vegyük ki a sütőből,hogy nehogy kiszáradjon.

 

Forrás

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!