Low Carb csokis brownie
Tavaly óta nagy népszerűségnek örvend hazánkban is ez a csupa csokis finomság.
A brownie-t nem lehet nem szeretni és nem lehet megunni sem. Azonban ha belekezdtünk egy diétába,akkor sajnos le kell mondanunk róla,mert könnyen tönkre teheti az addig elért eredményeinket.
DE,ezt a brownie-t bátran fogyaszthatja bárki.
Mint már egy korábbi bejegyzésben említettem,a Low Carb diétának a lényege,hogy lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk,ehhez pedig az eredeti receptben csupán a fehér lisztet és cukrot kell lecserélnünk mandulalisztre és nyírfacukorra.
Hozzávalók:
- 70 g mandulaliszt
- 55 g vaj
- 2 db tojás
- 30 g étcsokoládé
- 40 g kakaópor
- 50-100 g nyírfacukor
- 1/2 tk sütőpor
- egy kis őrölt vanília
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A csokoládét törjük kisebb darabokra és vajjal együtt gőz fölött olvasszuk fel.
A tojássárgáját, a kakaóport, a lisztet, a sütőport ,a cukrot és a vaníliát keverjük össze,majd adjuk hozzá a vajas-csokis keveréket és jól dogozzuk össze.
Végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
Egy 20 * 20 cm-es brownie formát vagy egy hasonló méretű sütőtálat béleljünk ki sütőpapírral,öntsük bele a tésztát,és 170 C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
A jó brownie titka,hogy inkább egy picit hamarabb vegyük ki a sütőből,hogy nehogy kiszáradjon.
Kommentek