Csokoládé karácsonyfa
Hozzávalók:
- 250 g fehércsokoládé vagy ét-vagy tejcsokoládé
- vörösáfonya
- pisztácia
- mazsola
- dekorcukor
- szeletelt mandula
- karácsonyfa sablon (18 cm magas)szilikonból vagy 3mm vastag kartonból kivágva
Elkészítés:
A mandulát olaj nélkül megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.
Az áfonyát félbe ,a pisztáciát nagyobb darabokra vágjuk.
A sablont sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd habzsákba/krémnyomóba töltjük,és körberajzoljuk a sablont. A magokkal feldíszítjük és hűvös helyre tesszük.
Ha papírsablont használunk,akkor hagyjuk kissé megszilárdulni a csokit,majd óvatosan húzzuk le róla a papírt. Hagyjuk a csokit teljesen megszilárdulni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: