Csokiműhely

Csokoládé karácsonyfa-Ehető ajándék

Csokoládé karácsonyfa

 

_h1536_w2560_m6_ofalse_lfalse

Hozzávalók:

  • 250 g fehércsokoládé vagy ét-vagy tejcsokoládé
  • vörösáfonya
  • pisztácia
  • mazsola
  • dekorcukor
  • szeletelt mandula
  • karácsonyfa sablon (18 cm magas)szilikonból vagy 3mm vastag kartonból kivágva

 

Elkészítés:

 

A mandulát olaj nélkül megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.

Az áfonyát félbe ,a pisztáciát  nagyobb darabokra vágjuk.

A sablont sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd habzsákba/krémnyomóba töltjük,és körberajzoljuk a sablont. A magokkal feldíszítjük és hűvös helyre tesszük.

Ha papírsablont használunk,akkor hagyjuk kissé megszilárdulni a csokit,majd óvatosan húzzuk le róla a papírt. Hagyjuk a csokit teljesen megszilárdulni.

 

 Forrás

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!