Csokiműhely

Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével

Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével

 

00199494

 

Hozzávalók:

  • 150 ml habtejszín (legalább 30% zsírtartalommal)
  • 400 g mascarpone
  • 2 ek kakaó
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 250 g babapiskóta
  • 60 ml eszpresszó

Díszítés:

  • 4 db füge
  • 1 ek cukor
  • 100 ml fügelé
  • 150 ml száraz vörösbor
  • 2 ek kakaópor 

 

 

Elkészítés:

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét  a kakaóval,a fahéjjal és a fűszerkeverékkel simára keverjük,majd a  tejszínhabot belekeverjük.

Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk és az alját vékonyan megkenjük a krémmel,majd egy sor babapiskótát teszünk rá. A piskótát meglocsoljuk egy kevés kávéval majd ismét krém következik és egy újabb sor babapiskóta. Ezt addig folytatjuk amíg a krém és a piskóta el nem fogy. (krémmel zárjuk le) legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A fügéket megmossuk és hosszában ketté vágjuk őket. A cukrot egy serpenyőbe öntjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fügelevet, a vörösbort és sziruppá főzzük.

A tiramisut kivesszük a formából,a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a kakaóval.

Fügével és vörösboros sziruppal tálaljuk.

 

 

Forrás 

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!