Volt itthon egy avokádóm és szerettem volna valahogy csokival kombinálni. Így született meg ez a recept. 🙂
Az avokádónak rengeteg jótékony hatása van. Magas vitamintartalma miatt immunerősítő hatású és az egyik legjobb természetes antioxidáns! A kozmetikai iparban is előszeretettel használják,de akár mi is készíthetünk belőle arcpakolást.
Semleges íze miatt számtalan módon fűszerezhető.Ezt a zöldséget nyersen érdemes fogyasztani, mivel főzés során keserűvé válhat és a vitamin tartalma is csökken, amennyiben megfőzzük.
Érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk, hiszen kívülről-belülről ápolja és védi a szervezetünket!
Zabpelyhes csokis keksz avokádókrémmel![IMG_5180]()
Hozzávalók:
- 60 g mandula
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek zabpehely
- 120 g füge (kb 1 csésze)
- 1 ek kakaópor
Töltelék:
- 1/2 avokádó
- 1 ek kókuszolaj
- citromlé
- 125 g vegán csokoládé/étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszhez a mandulát,a kókuszreszeléket és a zabpelyhet felaprítjuk,és hozzákeverjük a kakaót. A fügét apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a kakaós keverékhez. Ragadós masszát gyúrunk belőle és beletesszük pl egy piteformába. 1 cm vastagra kézzel elnyomkodjuk és fél órára fagyasztóba tesszük.
Addig amíg a massza megszilárdul,elkészítjük a krémet.Az avokádó húsát villával összetörjük,belekeverjük a kókuszolajat és pár csepp citromlevet adunk hozzá. Az étcsokit lereszeljük és hozzáadjuk az avokádókrémhez.Jól összekeverjük.
Ha a tészta megszilárdult,kivesszük a formából és sütemény kiszúróval 10 kekszet kiszaggatunk. 5 kekszet megkenünk a krémmel és a másik kekszeket ráhelyezzük.Kb fél órára visszahelyezzük a fagyasztóba.
Ha letelt a fél óra,azonnal tálaljuk.
Kép:youngprettyvegan.blogspot.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: